Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling
IVPO-RGB-Metslogan geel

De Briljante Verkoper©

Onderzoek wijst uit: Van de 100.000 verkopen, verkocht 4% van de verkopers, 96% van de spullen.
Hoor jij bij die 4% succesvolle verkopers?

Altijd de beste verkoper?

Een reality-verkooptraining waarin verkopers elkaar het vuur aan de schenen leggen met reële, maar moeilijke verkoopsituaties.
En dan komt het erop aan: Herinner je je verkooptechnieken? Waar zit je in het gesprek? Afsluiten....of, sluit iemand anders de deal af?

Maak van de crisis niet je persoonlijke crisis: Briljant Verkopen© laat je met grafieken en cijfers je persoonlijk performance zien en verbeteren. Met de modernste technieken wordt in kaart gebracht of het je onder druk lukt om alert en relaxed te zijn, zodat je je kennis en mogelijkheden ook kunt benutten als het erop aankomt.
Dan is verkopen niet meer een kwestie van geluk.

Ook op kritieke momenten je hoofd erbij houden

Waarom hebben we de meest briljante antwoorden en ingevingen achteraf, of wanneer we niet zelf het (moeilijke) gesprek voeren? Omdat onze natuurlijke (oer)reactie bij stress een fysieke, lichamelijke is: 'Fight, Flight or Freeze' (vechten, vluchten of verstijven zoals een ree in de koplampen van de auto); geen mentale, doordachte reactie, waarbij je al je kennis kunt inzetten.
Met IVPO Briljant trainingen© leer je om te allen tijde je mentale potentieel benutten. Ook bij stress, onder druk, als het spannend en moeilijk is.

Doel(groep)

Met een groep (5-12) ervaren verkopers brengen we in kaart wat er in de weg staat als het gaat om 'altijd goed presteren'. We inventariseren sales-kennis, wisselen kennis en ervaring uit en voegen waar nodig toe, maar reiken vooral een instrument aan om de onderliggende, beperkende factoren voor succes, om te zetten constante professionaliteit.

Een training volgens de principes van Triple-Loop-Learning (drieslag-leren)Herkent u (uw verkoper in) onderstaand?

Het zijn de resultaten die tellen en die worden direct beïnvloed door je gedrag. In je eerdere verkoop-trainingen heb je de regels geleerd (Single-Loop-Learning): Vragen stellen, adviseren, de structuur van een verkoop gesprek, het afsluiten van een order. Wellicht heb je ook kennis gemaakt met geavanceerde verkooptechnieken – ‘hogere verkoopkunde’ – zoals de SPIN-techniek of zelfs hypnotische verkooptechnieken. Allemaal waardevolle tools. Je weet ook prima je weg in je opgedane kennis (Double-Loop-Learning).
Je sluit wel regelmatig verkooporders af, maar lang niet altijd. Soms klap je dicht, door de situatie, door het type klant, door een collega...
En dat staat je resultaten en je carrière flink in de weg.
Hoe komt dat?
Achteraf weet je het wel. De briljante zinnen en acties flitsen door je hoofd, maar op het moment zelf…..
De klant loopt de deur uit. Die gaat bij een ander bedrijf kopen. Bij een verkoper die wel briljant is.

Wanneer je jezelf verder wilt ontwikkelen, leren om altijd briljant en succesvol te zijn (Triple-Loop-Learning) is de training De Briljante verkoper© een must. Je leert om:
• altijd bij de les te zijn
• overzicht te houden over je gesprekken
• je hoofd erbij te houden
• altijd professioneel te zijn

Werkwijze

Voorbereiding

Je vraagt bij de trainer een e-communicatie-account aan. Je beschrijft verkoop-situaties waarbij het (net) niet lukte om succesvol te zijn.
Hetzelfde doen je medestudenten.

De training

Iedereen neemt zijn praktijksituaties mee in de training. We meten de invloed van stressvolle situaties op je prestaties en frissen alle verkoopkunde gezamenlijk op.
We oefenen met elkaar betreffende verkoopsituaties, en duiken ook in de rol van de klant. Door met een groep ervaren verkopers naar de situaties te kijken komen we tot praktische oplossingen en verhelderende inzichten.
Maar het belangrijkste, dat ben je zelf, hoe blijf je briljant in iedere situatie. Daarvoor leer je concrete technieken aan met een (grafisch) zichtbaar resultaat.

Huiswerk

Oefenen: iedere dag, alleen thuis en in de praktijk op je werk. En je maakt (kort) verslag van hoe het ging.

Tijdschema

De training bestaat uit 4 dagdelen (overdag/avond): 3 dagdelen opeenvolgend en na 3 maanden een herhalingsbijeenkomst.
Tussentijds krijg je via je IVPO e-communicatie-account van de trainer persoonlijke begeleiding voor vragen/antwoorden.

*Deze opleiding wordt alleen aan organisaties aangeboden, dus niet als open-inschrijving.

© 2018 jouw website