< Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling
IVPO-RGB-Metslogan geel

Management met Metaforen: Werkelijkheid achter het verhaal

Workshop Metaforen*

Dit is een instrument om een bewustwordingsproces op gang te brengen van het functioneren van medewerkers en van de afdeling/organisatie.
• Met metaforen kom je tot creatieve oplossingen en nieuwe inzichten.
• Metaforen geven overzicht en inzicht in bepaalde (moeilijke) situaties. Dit werkt stressverlagend en helpt betere beslissingen te nemen.
• Met een metafoor kun je een knelpunt uit zijn originele kader halen. Het helpt om buiten bestaande denkkaders te treden. Als iemand iets eenmaal heeft gedacht, dan kan hij het niet meer niet denken.
Na deze workshop kunnen medewerkers en management zelf verder gaan met het uitzetten van de koers, gebruikmakend van de nieuwe inzichten.
Kenmerkend voor deze workshop is de ontspannen, vrolijke sfeer, terwijl men toch met een zeer serieus onderwerp bezig is.

Achtergrond


Tijdens een lezing in 1975 werd Paul Baardman zich bewust van de boeiende kracht van de spreker. Toen hij zich later met de psychologische processen van communicatie ging bezighouden, onderkende hij het succes van goede sprekers; hoe ze de aandacht van anderen weten te vangen, hoe ze anderen motiveren, hoe ze het denken van anderen beïnvloeden, hoe ze op die manier autoriteit verdienen, een team(geest) weten op te bouwen en uiteindelijk de dingen laten gebeuren die ze willen.
Hoewel deze sprekers verschillend waren qua achtergrond, opleiding en ervaring, hadden ze één ding gemeen: ze hadden het vermogen om met metaforen te werken. Niet alleen kenden ze een groot aantal metaforen, ze wisten ook op de juiste manier en op het juiste moment de juiste metafoor te vertellen.
Wanneer mensen onder de juiste omstandigheden een metafoor horen, onthouden ze deze de rest van hun leven. Vanaf het moment dat Paul zich bewust werd van de kracht van metaforen ging hij zich er in verdiepen en ze verzamelen. Dit werd bekend bij vrienden en zakenrelaties, zodat de verzameling fors groeide. Management met Metaforen

In 1996 kwam zijn werkboek Management met Metaforen" uit. Na een uitverkochte eerste druk werden de metaforen van illustraties voorzien en het boek omgezet in PDF; een eigentijdse oplossing, nu als e-book beschikbaar.


*Ook als extra 'gerecht' om uw lunch of diner onvergetelijk te maken.

© 2018 jouw website