Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling
IVPO-RGB-Metslogan geel

Mindful performance: Werken en leven in balans

Wat levert de training op?

Met de aangereikte tools aan de slag gaan en ze integreren in je dagelijkse leven vergroot o.a. je vitaliteit:

Cognitief

Werken met meer focus voor een sneller en beter resultaat.

Relatie tot jezelf en anderen

Beter luisteren naar anderen en jezelf zorgt voor synergie.

Fysiek

Rustige ademhaling, ontspannen spieren, beter werkend immuun systeem.

Emoties

Negatieve emoties zoals frustratie en irritatie nemen af, positieve emoties zoals vriendelijkheid, rust en enthousiasme nemen toe.

Achtergrond

Wanneer het gaat om het leveren van topprestaties en welbevinden, wordt vaak gesproken over Mindfulness of Flow. Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het huidige moment en dit moment accepteren met haar positieve en negatieve aspecten. Wanneer we Mindful zijn gaat alles wat we doen beter. Wetenschappers hebben inmiddels ontdekt dat Mindful zijn een intern proces is, wat onder invloed van onze wil staat en wat we bewust kunnen ontwikkelen.

Mindfulness en stress – twee kanten van dezelfde medaille

Mindfulness is ook een meetbare lichamelijke en geestelijke toestand, waarin optimaal functioneren mogelijk is en waarin sprake is van emotionele stabiliteit. Uit nieuwe ontdekkingen blijkt dat er dan sprake is van synchronisatie van de communicatie tussen het hart, de hersenen en het zenuwstelsel. Bij verstoorde communicatie spreken de systemen elkaar tegen; als het hoofd iets anders wil dan het hart, dan ervaren we dit als stress. Een leven zonder stress bestaat niet, leren omgaan met stress voor een gezonder en productiever leven, wel.

Hoe is de training opgebouwd?

De training bestaat uit twee dagdelen. Tussen de dagdelen zit één à twee weken.

1e dagdeel

Theorie en achtergrondinformatie over stress en Mindfulness, afgewisseld met het oefenen van basistechnieken, waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van een feedback instrument dat ontwikkeld is door het HeartMath® Instituut. Hiermee wordt de mate van Mindfulness op een beeldscherm zichtbaar gemaakt en zien we direct welk effect onze gedachten, emoties, lichaamshouding en ademhaling hebben op de mate waarin we Mindful zijn. Met dit feedback instrument wordt het aanleren van Mindfulness aanmerkelijk verkort.

Tussendoor

Tussen het eerste en tweede dagdeel oefenen de deelnemers een aantal technieken en nemen de resultaten mee naar de tweede bijeenkomst.

2e dagdeel

Tijdens dit dagdeel worden de resultaten van de deelnemers uit de tussenliggende periode geëvalueerd en geïntegreerd. De theorie wordt verder uitgebouwd en meer geavanceerde technieken aangeleerd en geoefend.

© 2018 jouw website