Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling

Instituut voor
Persoonlijke Ontwikkeling

Reset & Upgrade Yourself

Buteyko Ademhalingstraining

Buteyko info

Op hun zoektocht naar de essentie van een gezond, gelukkig en productief leven her-ontdekten Paul Baardman en Désirée Vroegop de ademhaling. Daar - helemaal aan de basis van leven - aangekomen, blijkt onze 'snelle wereld' voor een versnelde ademhaling te zorgen, die op celniveau zorgt voor minder zuurstof, met alle gevolgen vandien.
De visie van IVPO is dat een vitaal mens in een vitale organisatie zorgt voor meer kwaliteit en kwantiteit qua levensverwachting van beiden. Daarom volgden Paul en Désirée in jan/febr 2013 de opleiding tot Buteyko-trainer; een opleiding waar je gezonde ademhaling traint en het aan anderen leert trainen.

Bedrijfsfitness op elementair niveau; je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

“In de samenleving is een aantal ontwikkelingen gaande die van grote invloed zijn op zowel individuele bedrijven als hele bedrijfstakken en sectoren…. Organisaties staan daardoor voor grote uitdagingen. Ook binnen de sociale zekerheid zijn duidelijke verschuivingen zichtbaar. De pensioenleeftijd verschuift naar 67 jaar wat betekent dat werknemers langer moeten doorwerken. De uitdaging voor organisaties is om werknemers tot die leeftijd betrokken, vitaal en productief te houden. Dit zijn uitdagingen die nu en op de middellange termijn dé managementthema’s zijn.”
Bron: www.hrstrategie.nl

Meer energie op celniveau en (arbeids)prestatieniveau

Volgens de Sociaal-Economische Raad (2009) in zijn advies "Een kwestie van gezond verstand: breed preventiebeleid binnen arbeidsorganisaties" bestaat duurzame inzetbaarheid uit drie elementen: vitaliteit, werkvermogen en employability.Buteyko-Ademhalingstest
Een gezond ademhalingspatroon zorgt voor volledige ademhaling met meer zuurstof op celniveau en daarmee fysieke en emotionele vitalisering en een hoger niveau van bewustzijn. Test uw ademhaling met de Buteyko-ademhalingstest.

Buteyko training: Zachte methode, harde resultaten*

In 1952 deed de Russische longarts Konstantin Buteyko (1923-2003) tijdens zijn medische studie een bijzondere ontdekking. Hij ontdekte dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen de hoeveelheid lucht die iemand per minuut in- en uitademt en zijn/haar vitaliteit. Op basis van deze ontdekking heeft hij de Buteyko methode ontwikkeld o.a. om mensen te helpen hun vitaliteit te herwinnen of te vergroten. In diverse landen is wetenschappelijk onderzoek gedaan, waarvan het resultaat voor zich spreekt. Ook uw resultaten van de ademhalingstraining zijn meetbaar middels de Buteyko-ademhalingstest.

Testimonials

"Ik heb veel meer energie, ook 's avonds."
"Goede inzichten gekregen in mijn eigen functioneren. Ik merk dat ik betere beslissingen neem."
"Dankzij de oefeningen heb ik 's middags geen dip meer. Ik kan de lijn van een gesprek veel beter vasthouden."

Hoe is de training opgebouwd?

De training bestaat uit 3-5 bijeenkomsten, totaal 6-7 uur binnen 6 weken. Tijdens iedere bijeenkomst wordt theorie afgewisseld met oefenen. Tussen de bijeenkomsten in oefenen de deelnemers en mailen hun resultaten naar de trainer die hier feedback op geeft.

*Ademhalingstherapie

Op aanvraag: ademhalingstherapie met uitstekende resultaten tegen astma, COPD en stressgerelateerde klachten zoals hyperventilatie.Test uw ademhaling met de Buteyko-ademhalingstest.

© 2016 jouw website