Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling

Instituut voor
Persoonlijke Ontwikkeling

Reset & Upgrade Yourself

No-nonsense YogaYoga info

Ons lichaam beweegt vaak te weinig en de verkeerde houding die we daarbij aannemen wordt zo’n gewoonte, dat we ook buiten werktijd veelal dezelfde houding blijven aannemen: op de fiets, in de auto, kijkend naar de televisie, achter de computer enz. Zo wordt de mobiliteit van ons lichaam geleidelijk minder en gaat de wervelkolom op verschillende plaatsen vastzitten, vooral in het nek- en schoudergebied in de bovenrug. Als de rug stijf wordt, wil dat zeggen dat er spieren zijn die zich voortdurend moeten aanspannen om de rug in een bepaalde houding te houden. De spanning die daarvoor nodig is, wordt zo groot dat de spieren zich op den duur helemaal niet meer kunnen ontspannen: zelf tijdens het slapen zijn ze dan gespannen met als gevolg verminderde doorbloeding van de weefsels.

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga is vormgegeven door Gert van Leeuwen van de gelijknamige Yogaschool in Amsterdam Critical Alignment . Deze yoga-filosofie onderscheidt zich van de traditionele yoga als rationeel en onderzoekend. Dit houdt in dat kennis van anatomie en lichaamsbeweging voortdurend wordt getoetst aan modern wetenschappelijk onderzoek en aan andere bewegingsvormen. Begrippen als ‘ontspanning’ en ‘ruimte’ worden van hun zweverige context ontdaan door aan te geven welke concrete stappen gezet moeten worden richting ‘totaalbewustzijn’. Yoga kan de spanningsopbouw verbreken, die ontstaat tijdens de dagelijkse structurele lichamelijke en psychische stress.

De Zonnegroet

Zonnegroet
De Zonnegroet, is een serie van 14 houdingen, die in een ononderbroken en soepele beweging worden uitgevoerd. Tijdens de Zonnegroet adem je vrij, dus je laat bewegingen je ademhaling niet blokkeren. De Zonnegroet versterkt je en zorgt voor een soepel lichaam.© 2016 jouw website